Freestyle

Біографії видатних вірменських діячів України досліджуються фахівцями

КнигаПредставники вірменської діаспори чия діяльність пов’язана з Україною починаючи з часів Київської Русі і до сьогодення, які мають великий внесок у різних областях, стали об’єктом вивчення з боку дослідників. Про це AnalitikaUA.net розповів ініціатор проекту, історик, представник Спілки вірмен України Рубен Макарян.

За словами дослідника, проект під умовною назвою «Знамениті вірмени України», — це науково-дослідницька робота — життєпис історичних особистостей: ключових державних діячів, основоположників в різних областях науки і освіти, видатних вчених, діячів мистецтва, спорту, економіки, почесних громадян і національних героїв.

Це вірмени, які змінили в кращу сторону свою другу батьківщину, стаючи прикладом наслідування для майбутніх поколінні своїх співвітчизників, — зазначає Макарян.

«Більше десяти років займаюся дослідними роботами в цій області. Зібрані біографії понад 1400 знаменитих вірмен за певними критеріями — державні, політичні, громадські, духовні, культурні, спортивні та інші діячі, пов’язані з Україною.

Ще в 2016 році в Фейсбуці створив сторінку «Знамениті вірмени України» і там розміщую короткі матеріали про діячів мого дослідження, мене радує, що з її допомогою відбулося перше знайомство багатьох читачів не тільки з видатними українськими вірменами минулого і сучасності, але і в їх особі з історією вірмен і вірменських громад України», — розповів Рубен Макарян.

Нагадаємо, Союз вірмен України проводить активну роботу в напрямку популяризації національних історичних цінностей, як зазначив голова Спілки вірмен України Вілен Шатворян, наука традиційно знаходиться в центрі уваги нашої організації.