Freestyle

Історик: Дослідження українсько-вірменської історії має важливе значення для розвитку діалогу між народами

Сафар'янсВивчення фактів, пов’язаних з церквою Різдва Богородиці має важливе значення не тільки для повноцінного осмислення історії вірмен Києва, а й самого міста в цілому. Про це заявив в інтерв’ю AnalitikaUA.net український оглядач, історик Євген Сафарянс.

На думку вченого, саме церква Різдва Богородиці довгий час об’єднувала вірменську громаду Києва. «Не випадково, що однією з основних тем минулого недавно круглого столу була саме історія храму».

Звертаючись до теми проведення наукових заходів, він наголосив, що дослідження загальної історії мають важливе значення для розвитку діалогу між народами.

Сафарянс вважає символічним також і місце (заповідник «Софія Київська» – ред.) Проведеного круглого столу «Вірмени Києва: історія давньої громади». Згідно досліднику, собор Святої Софії є ​​священним як для українців, так і для вірмен.

Як уже повідомлялося, в Києві відбувся круглий стіл «Вірмени Києва: історія стародавньої громади».

Відомі вчені та експерти розповіли про важливі етапи історії вірменської громади Києва в ході безпрецедентних заходів, організованих Національним заповідником «Софія Київська» і Спілкою вірмен України.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net