Freestyle

Туризм з України до Вірменії за останні роки неухильно зростає – дипломат

kurort«Туризм з України до Вірменії за останні роки неухильно зростає, і цей факт говорить про зростаючий та постійний інтерес українців до історії, культурі та кухні Вірменії і це, на щастя, не залежить від сьогоднішньої політичної кон’юнктури», – про це в інтерв’ю AnalitikaUA.net розповів Тимчасовий повірений у справах Республіки Вірменія в Україні Гайк Акопян.

Звертаючись до теми товарообігу і економічних відносин між двома країнами, Акопян зазначив, що обсяги торгівлі і товарообігу між Україною і Вірменією впали за останній час, і тому є і об’єктивні, і суб’єктивні причини.

«Перш за все, це пов’язано з серйозним скороченням української економіки після 2014 року і розривом вже налагоджених зв’язків. Сподіваюся, що в найближчі роки ми відзначимо позитивну динаміку зростання економічних відносин», – зазначив він.

Дипломат впевнений, що відновлення роботи міжурядової комісії, двосторонні візити, робота новопризначеного посла України в РВ пана Литвина і очікуване призначення нового посла Вірменії в Україні переламають ситуацію в кращу сторону в найкоротші терміни.

«У вірмено-українських двосторонніх відносин дуже великий потенціал саме в силу того, що Вірменія і Україна« приречені »мати надійні, теплі і довірчі відносини, засновані на загальному християнському історико-культурному і морально-етичному фундаменті. Ми прекрасно розуміємо і сприймаємо один одного і це найголовніше».

Також Гайк Акопян високо оцінив роботу діаспори, підкресливши, що діяльність Союзу вірмен України треба оцінювати, перш за все, як найважливіший фактор консолідації вірмен, які проживають в Україні.

«Роль СВУ важко переоцінити. А особиста залученість голови СВУ Вілена Шатворяна в усі значимі проекти та ініціативи, та його нестандартні підходи до вирішення складних завдань, що стоять перед організацією, безумовно, додає новий імпульс і вага всіх проектів Спілки вірмен України».

Як повідомлялося раніше, в 2018 році виповнюється 100 років з дня встановлення українсько-вірменських дипломатичних відносин, які беруть свій початок в далекому 1918 році.