Freestyle

У вірменських церквах України пройдуть поминальні служби за жертвами погромів в Сумгаїті (відео)

ЦерковьРівно 30 років тому, 27 лютого 1988 року в азербайджанському місті Сумгаїт почалися погроми, які супроводжувалися масовим насильством щодо вірменського населення, грабунками, вбивствами, підпалами та знищенням майна.

27-29 лютого 1988 року за фактичної підтримки азербайджанської влади і при мовчазному потуранні керівництва СРСР в азербайджанському місті Сумгаїт відбулися масові погроми вірменів, під час яких, за офіційними даними, загинули 27 і були поранені сотні вірмен. 18 тисяч вірмен-жителів сумгаїта під час експлуатації протягом кількох днів покинули місто. Однак згідно з численними фактами і свідченнями, число загиблих в Сумгаїті набагато більше і могло сягати від 100 до 200 осіб. Як вказується в матеріалах Правозахисного центру «Меморіал», відсутність своєчасного розслідування обставин погромів, встановлення і покарання винних, призвело до подальшої ескалації конфлікту.

Нагадаємо, у вірменських церквах України завтра пройдуть поминальні служби за жертвами погромів в Сумгаїті.

У Києві, в каплиці Вірменської Србоц Наатакац, 28 лютого о 17:00 буде відправлений молебень в пам’ять жертв Сумгаитских погромів.

Як відомо, щороку в багатьох регіонах країни вірменськими громадами проводяться різні заходи (круглі столи, фотовиставки, вечори пам’яті, запалювання свічок, лекції, покази документальних фільмів), присвячені пам’яті жертв Сумгаитской трагедії.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net