Соціум

Віруючі різних Церков молилися у Києві разом за єдність християн

У Києві21 січня відбулася міжконфесійна молитва в храмі Святого Василя Великого Української Греко-Католицької Церкви у Києві. Очолив Молебень Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у співслужінні з єпископами та духовенством Римо-Католицької, Православних та Протестантських Церков.

Як повідомив AnalitikaUA.net батько Карапет Гарібян, під час молитви з проповіддю до всіх присутніх звернувся Апостольській Нунцій в Україні, Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Як передає Інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви, 50 років тому була встановлена відома на весь християнський світ Тиждень молитов за єдність християн. Півстоліття – це, без сумніву, важлива дата, яка несе в собі мудрість, накопичену роками. Цю гарну екуменічну традицію ми підтримуємо і в Україні, виявляючи бажання спільно молитися за єдність християнства.

Раніше повідомлялося, що будівництво церков, ідентифікація, відновлення і збереження, є одним з основних напрямків діяльності вірменської діаспори України. За словами Голови Спілки вірмен України Вілена Шатворяна, згідно з вірменським традицій, церква є не лише духовним центром, але і виконує роль культурного центру.