Світ

Єлизавета II схвалила припинення роботи парламенту Британії

У депутатів буде менше пленарних днів для внесення ініціатив і дебатів по Brexit перед безпосереднім виходом країни з ЄС.

Королева Великобританії Єлизавета II схвалила прохання прем’єр-міністра Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, щоб він не зміг заблокувати вихід країни з Євросоюзу без угоди. Про це повідомляє Sky News у середу, 28 серпня.

«Королева схвалила прохання Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту із середини наступного місяця, що обмежить можливості депутатів заблокувати вихід з ЄС без угоди», — йдеться в повідомленні.

Британський парламент припинить свою роботу з 9 вересня до 14 жовтня. У результаті в парламентаріїв буде менше пленарних днів для внесення ініціатив і дебатів по Brexit перед безпосереднім виходом країни з Євросоюзу, який запланований на 31 жовтня.

Раніше стало відомо, що уряд Великобританії проситиме королеву Єлизавету II призупинити роботу парламенту. У відповідь спікер палати громад Джон Берков назвав цю ідею прикладом «конституційного свавілля».

Своєю чергою, прем’єр Борис Джонсон оголосив про припинення роботи парламенту. При цьому він відкинув звинувачення в тому, що відтермінування засідань парламенту покликане перешкодити депутатам заблокувати Brexit без угоди.

Нагадаємо, Великобританія готується вийти з Євросоюзу 31 жовтня 2019 року. У той же час британський парламент так і не прийняв угоду про Brexit, узгоджену попереднім прем’єр-міністром країни Терезою Мей з Брюсселем. Нинішній прем’єр Джонсон готовий внести зміни в угоду, проте Брюссель неодноразово заявляв, що не має наміру заново вести переговори.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net