Світ

ЄС пред’явив Україні нову торговельну претензію

В ЄС скаржаться на брак відшкодування ПДВ для експортерів соєвих бобів і насіння, а також говорять, що Київ не відгукнувся на пропозиції про збереження лісів від вирубки.

Євросоюз заявив про нове порушення Україною торговельних угод України. Про це повідомляє Європейська правда.

«Ще один торговий бар’єр — це нестача відшкодування ПДВ для експортерів соєвих бобів і насіння, і це досі не вирішено», — йдеться в щорічному звіті про виконання Угоди про асоціацію.

Відзначається, що ця проблема додалася до проблеми лісу-кругляка. На питанні лісу-кругляка ЄС зупинився докладніше, підкресливши, що пропонував Україні прийнятні, на думку європейських чиновників, шляхи виходу з кризи — «конкретні пропозиції, що стосуються збереження лісів», однак Київ не відгукнувся на ці пропозиції.

Також ЄС виступив з критикою дій Києва у сфері захисту інтелектуальної власності, де Брюссель констатує «обмежений прогрес».

«Багато законопроектів, представлені урядом як частина пакету реформ у сфері інтелектуальної власності, містять проблематичні положення, які уряд повинен переглянути», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, що раніше прем’єр анонсував оновлення Угоди про асоціацію з ЄС. Кабмін зробить все необхідне, щоб наступний рік став максимально успішним для України з точки зору європейської інтеграції, підкреслив Олексій Гончарук.

Також в ЄС заявили, що Україна не виконала зобов’язання для траншу. Україна не виконала дві умови для отримання траншу четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net