Світ

ЄС штрафуватиме Бельгію за повільний Інтернет

Суд призначив Бельгії щоденний штраф у розмірі 5 тисяч євро до тих пір, поки в країні не створять інфраструктуру для швидкісного Інтернету.

Європейський суд зобов’язав Бельгію до виплати щоденного штрафу через невиконання європейської директиви про розгортання швидкого Інтернету в Брюссельському столичному регіоні. Про це з посиланням на рішення суду повідомляє Європейська правда.

Кожен день відсутності необхідної інфраструктури обійдеться країні в 5 тисяч євро. Бельгія зобов’язана була створити необхідні умови згідно з директивою 2014 року Європейського парламенту і Ради ЄС. Директива спрямована на сприяння і стимулювання розгортання високошвидкісних мереж електронного зв’язку та встановлює мінімальні вимоги, що стосуються будівельних робіт і фізичної інфраструктури.

Держави-члени мали впровадити директиву у своє національне законодавство не пізніше 1 січня 2016 року. За нездатність Брюсселя зробити це Європейська комісія подала в суд на Бельгію два роки тому.

Спочатку Єврокомісія хотіла стягувати з Бельгії добовий штраф у розмірі 54 639 євро, але згодом скоротила свою вимогу. Своїм рішенням суд постановив, що Бельгія не виконала зобов’язання за директивою.

«Суд, оцінивши серйозність і тривалість порушення, зобов’язує Бельгію виплатити комісії, починаючи з дати винесення рішення і поки ця держава-член не припинить порушення, щоденний штраф у розмірі 5000 євро», — сказано в рішенні.