Соціум

ЄС виділить понад 200 млн євро на українську освіту

У період з 2014-го до 2020 року ЄС виділив близько 70 млн євро на сферу освіти в Україні, у тому числі програму Еразмус+.

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас повідомив, що Європарламент виділить 210 млн євро на освіту в Україні у 2021-2028 роках, пише у вівторок, 17 грудня, LB.ua.

«Коли Європейська комісія пропонувала бюджет на наступний бюджетний період, то включила пропозицію збільшити фінансування програми Еразмус+, у свою чергу Європейський парламент запропонував потроїти цю суму», — зазначив він.

На наступні сім років зміни в основних елементах програми Еразмус+ не передбачаються, однак очікується розвиток співпраці з країнами-партнерами.

У період з 2014-го до 2020 року ЄС виділив близько 70 млн євро на сферу освіти в Україні, у тому числі програму Еразмус+.

Міністр освіти Ганна Новосад повідомляла, що в цій програмі від України за період 2014-2019 років узяли участь понад 4,5 тис. студентів і 4,3 тис. викладачів, а з країн ЄС в Україну приїхали близько 2 тис. студентів і 3 тис. викладачів.

Міністр також зазначила, що на цей момент Україна має намір залишатися країною-партнером, оскільки для того, щоб стати членом програми Еразмус+, потрібен внесок близько 200 млн євро і вищий рівень освіти в українських університетах.

Нагадаємо, дослідження показало, що шкільна освіта в Україні низької посередності.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net