Світ

ЄС виділив 127 млн євро для сирійських біженців у Туреччині

Нове виділення коштів збільшує загальний внесок ЄС у програму Надзвичайної системи соціального захисту до 1,125 млрд євро.

Єврокомісія виділила 127 млн ​​євро для забезпечення підтримки сирійських біженців у рамках найбільшої гуманітарної програми ЄС в Туреччині. Про це повідомляє прес-служба ЄК.

Кошти будуть виділені на програму Надзвичайної системи соціального захисту (ESSN) через фонд ЄС для біженців у Туреччині. Нове виділення коштів збільшує загальний внесок ЄС у програму до 1,125 млрд євро.

«ЄС виконує свої зобов’язання перед Туреччиною і найбільш уразливими біженцями. Наше нове фінансування дозволить охопити понад 1,6 млн біженців, допомагаючи їм гідно жити в Туреччині», — сказав комісар з гуманітарної допомоги та врегулювання криз Христос Стіліанідес.

Він зазначив, що програма «дала багатьом сім’ям шанс побудувати безпечне майбутнє після того, як вони втекли від війни в Сирії».

Програма ESSN надає біженцям щомісячну фінансову допомогу через спеціальну дебетову карту, яку можна використовувати тільки на території Туреччини. Її використання суворо контролюється. Програма допомагає біженцям інтегруватися в місцеву економіку і суспільство, оскільки вони самі оплачують свої основні потреби, такі як їжа і оренда.

Також наголошується, що ЄС у 2015 — 2016 роках пообіцяв виділити Туреччині 6 млрд євро на утримання нелегальних мігрантів, які прямували в Європу. З цих коштів на цей момент виділено 5,6 млрд євро.

Нагадаємо, в травні за тиждень понад 150 тисяч людей втекли з сирійських провінцій Ідліб і Алеппо, рятуючись від бойових дій.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net