Політика

ЄС виділив €100 млн на програму Енергодім в Україні

Фонд енергоефективності отримав кошти на проєкт з енергомодернізації багатоквартирних будинків.

ЄС виділив €80 мільйонів для підтримки заходів у рамках програми Фонду енергоефективності з енергомодернізації багатоквартирних будинків Енергодім і ще €20 мільйонів — на технічну допомогу в її реалізації. Про це розповів керівник відділу програм допомоги «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура і навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Йоханнес Баур під час презентації програми Енергодім, повідомляє Укрінформ.

«Це одна з наших масштабних програм підтримки в Україні. Європейський Союз надав 80 мільйонів євро на заходи в рамках програми Фонду, плюс 20 мільйонів євро було виділено на технічну допомогу для її реалізації», — підкреслив Баур.

На реалізацію програми 20 млн євро надав також уряд Німеччини.

Відзначимо, що Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів і впровадження комплексних технічних рішень. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів держбюджету України, фінансової підтримки ЄС і уряду Німеччини.

Фонд енергоефективності почав свою роботу в кінці березня 2019 року. Тоді повідомлялося, що на його рахунках акумульовано 1,5 млрд грн, ще 1,6 млрд грн мають надійти до кінця року.

Раніше повідомлялося, що ЄС виділить €58 млн на реформу профосвіти в Україні.

Також Євросоюз виділив 127 млн ​​євро для сирійських біженців у Туреччині.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net