Економіка

ЄС збільшив квоту на українську курятину

Європарламент підтримав збільшення квот на українську курятину. Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року в 2,5 рази — до 70 тисяч тонн на рік.

Європарламент ратифікував внесення змін в економічну частину Угоди про асоціацію Україна — ЄС про збільшення безмитних квот на імпорт м’яса птиці (курки). Відповідне рішення підтримали 444 європарламентарії, повідомляє Укрінформ.

Європарламент 26 листопада ратифікував угоду між ЄС і Україною про внесення змін до економічної частини Угоди про асоціацію між сторонами щодо збільшення безмитної квоти на експорт українського м’яса птиці (курки) в країни-члени Євросоюзу.

Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року в 2,5 рази — до 70 тис. тонн на рік — безмитних квот експорту української курятини і переробленого м’яса курки.

Зараз в рамках дії поглибленої і всеосяжної ЗВТ Україна — ЄС річна безмитна тарифна квота на експорт української курятини за двома підпозиціями «0207 13 70» і «0207 14 70» становить близько 20 тис. тонн.