Men's & Women's

40% молодих мам впадають в депресію в перші три місяці після народження дитини

мама40% молодих мам відчувають занепокоєння або депресію в перші три місяці після народження дитини. Про це свідчить дослідження, проведене командою фахівців лікарні Вінні Палмера для жінок і новонароджених (Орландо, штат Флорида, США).

У дослідженні взяли участь понад 1200 жінок. Згідно з отриманими даними, в перші три місяці після пологів жінки не приділяють належної уваги своєму здоров’ю, спрямовуючи свою енергію на догляд за новонародженим. Чверть опитаних матерів зізналися, що не становили ніякого плану по догляду за своїм здоров’ям в післяпологовий період. При цьому серед мам у віці від 18-и до 34-х років цей показник доходить до 40%.

Крім того, більше третини опитаних жінок розповіли, що стурбовані змінами, що відбуваються в їх організмі після пологів. Це стосується таких аспектів, як післяпологові болі, кровотечі або ж проблеми з грудним вигодовуванням. Тим часом 37% мам у віці від 18-и до 34-х років заявили про те, що не планують приділяти своєму здоров’ю особливої уваги.

Експерти відзначають, що жінки відчувають труднощі в перші три місяці після пологів внаслідок фізичних і емоційних змін в організмі. У зв’язку з цим періодичне відвідування лікаря в цей період відіграє важливу роль з точки зору відповідного догляду та лікування.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net