Прогрес

5G в Україні: у Кабміні прокоментували ситуацію

Віце-прем’єр-міністр розповів, що порадувати йому нічим.

Віце-прем’єр-міністр України Михайло Федоров повідомив, що про впровадження в країні технології 5G не доводиться говорити, оскільки у багатьох регіонах ще не завершилося впровадження 3G і 4G. Саме тому впровадження подальшого кроку, тобто 5G — недоцільне, інформує Ukr.Media.

Михайло Федоров зазначив, що поки в Україні не будуть введені технології 3G і 4G, які досі відсутні в деяких населених пунктах, а також пропадають на кілометри трас і автострад, особливо — на заліснених ділянках, про 5G навіть говорити не слід.

«Щоб дійти до питання 5G, треба багато полагодити того, що у нас зламано. Жодна людина в країні не розуміє, яке у нас реальне проникнення інтернету в регіони. Ми дуже хочемо це відремонтувати в найближчі кілька місяців», — сказав він.

За його словами, метою на сьогодні є доступ усіх населених пунктів України до широкосмугового інтернету протягом трьох років. Але і 3G і 4G також вимагає додаткового часу і зусиль, оскільки в Україні багато «білих» і «чорних» плям без зв’язку.

До речі, президент України Володимир Зеленський 8 липня 2019 року підписав указ, в якому йшлося про впровадження 3G і 4G до кінця 2019 року. Глава держави затвердив план дій щодо поліпшення якості мобільного інтернету на периферії.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net