Men's & Women's

6 секретів краси та бездоганного стилю від Коко Шанель

Ми знаємо Коко Шанель як легендарного модельєра, фатальну красуню і мудру жінку.

Вона створила абсолютно нову жіночу моду і до кінця своїх днів залишалася ідолом стилю і краси. У чому ж секрет її чарівності?

Коко Шанель була революціонером у світі моди. Це вона створила маленьке чорне плаття, приталений піджак, жіночі брюки, біжутерію, зручні сумочки і фірмові парфуми. Їй приписують роман з агентом німецької розвідки в період окупації Франції, відмову в заміжжі з герцогом Вестмінстерським і відносини з російським емігрантом князем Дмитром Романовим. Чому ж зводила з розуму Коко чоловіків?

Вона вважала, що красу можна заробити. Сама Коко говорила так: «Коли дівчині 20 — вона має красу, яку їй дала природа. У 30 — ту, яку вона зробила сама. А в 40 — яку заслужила», інформує Ukr.Media.

Некрасивих жінок вона вважала просто лінивими. Не всім дано бути від природи красунями, але стати привабливою можна завжди. Також вона стверджувала, що якщо жінка народилася гидким каченям і не змогла перетворитися в лебедя, тоді вона дуже дурна. «Чим гірше у дівчини справи, тим краще вона повинна виглядати», — говорила Шанель.

Вік — не головне. Герцог Вестмінстерський кликав заміж Габріель Шанель, коли тій було 42 роки. Коко виглядала привабливо і старіла красиво. Вона сама вважала, що відмітка в паспорті — не перешкода красі: «Вік для жінки не найголовніше: можна бути чудовою у 20 років, чарівною в 40 і залишатися чарівною до кінця днів своїх». Також велика модельєрка просила зрілих жінок не гнатися за модою молодих, але доглядати за собою повинні завжди: «Не прагніть молодитися, в 50 років уже ніхто не молодий. Але я знаю багатьох 50-літніх, які виглядають більш привабливо, ніж недоглянуті молоді жінки». Вона знала, що час нікого не щадить, але і зморшки повинні виглядати елегантно.

Одяг не зробить вас іконою стилю. «Можна бути елегантною в спідниці і в добре підібраній фуфайці. Було б нещастям, якщо треба було б одягатися у Шанель, щоб бути елегантною. Це так обмежує!», — говорила Габріель. Більш того, вона вважала, що вигадливий і дорогий одяг старить. Також образ не повинен бути занадто яскравим, тільки підкреслювати природну красу: «Якщо ви були вражені красою якоїсь жінки, але не можете згадати, у що вона була одягнена, — значить, вона була одягнена ідеально».

Косметика і парфумерія — головний атрибут дами. Дівчат без косметики вона вважала занадто самовпевненими в красі. Парфум повинен стати головним доповненням образу: «Туалетна вода — невидимий, але зате незабутній, неперевершений модний аксесуар. Саме він оповіщає про появу жінки і продовжує нагадувати про неї навіть після відходу».

Хороший сон для жінки — найкращий друг. Коко Шанель вважала сон — запорукою краси і здоров’я жінки: «Відправлятися спати після півночі — значить не щадити самих себе. Особисто мене після дванадцяти годин взагалі нічого не цікавить. Згляньтеся на себе заради самих себе».

Люблячий чоловік — найкращий аксесуар дівчини. Так про представників сильної половини людства говорила велика модельєрка. Сама вона була оточена численними шанувальниками. В якому б вбранні не була жінка, якщо вона нещасна її ніщо не прикрасить: «Якщо в платті, яке висить у твоїй шафі, не можна піти в театр, то чому воно досі там? Про чоловіків аналогічно — якщо ти не відчуваєш себе поруч з чоловіком прекрасною і бажаною дівчиною, оточена любов’ю і турботою, то чому ти досі з ним?»

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net