Світ

Адміністрація Трампа повідомила Конгресу про плани продати Тайваню винищувачі F-16

Адміністрація Трампа повідомила Конгресу, що планує продати винищувачам F-16 на суму 8 мільярдів доларів Тайваню.

Як повідомляє AP, адміністрація неофіційно повідомила законодавців про передбачувану продажу.

Угода про продаж F-16 Тайваню є досить спірним, тому що Китай люто виступає проти продажу зброї Тайваню, і особливо заперечує проти передових винищувачів.

Державний департамент, який в кінцевому підсумку повинен схвалити продаж, відмовився від коментарів, але сенатор-республіканець Тед Круз, член сенатського комітету із закордонних справ і переконаний прихильник Тайваню, вітав це повідомлення. «Сьогодні адміністрація зробила важливий крок в напрямі зміцнення національної безпеки Сполучених Штатів і нашого давнього союзника Тайваню шляхом продажу літаків F-16», — йдеться в його заяві. «У зв’язку з тим, що Китай нарощує свої збройні сили, щоб загрожувати нам і нашим союзникам, а Народно-визвольна армія націлює тисячі ракет на Тайвань і розгортає винищувачі уздовж Тайванської протоки, зараз як ніколи важливо, щоб Тайвань мав підтримку, необхідну для самооборони ».

Неофіційне повідомлення починає період консультацій з Конгресом, і офіційне оголошення про продаж може бути зроблено вже в наступному місяці.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net