Світ

Адміністрація Трампа представить перший етап свого плану по Близькому Сходу в червні

Адміністрація президента США Дональд Трампа представить перший етап свого довгоочікуваного проекту із забезпечення миру на Близькому Сході в червні на регіональній конференції, покликаної підкреслити економічні вигоди, які можуть бути отримані в разі вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Як повідомляє AP, план, який розроблявся два роки, передбачає великомасштабні інвестиційні та інфраструктурні роботи на палестинських територіях. Однак ключові політичні елементи поки невідомі. Економічна конференція пройде 25-26 червня в Бахрейні і не буде присвячена найбільш спірним частинам конфлікту: кордонам, статусу Єрусалиму, палестинським біженцям і безпеці Ізраїлю.

У спільній заяві з Бахрейном Білий дім заявив, що конференція дасть уряду, цивільним і діловим лідерам можливість заручитися підтримкою економічних ініціатив, які можуть бути можливі при мирній угоді.

США хочуть забезпечити безпеку Ізраїлю і економічні можливості для поліпшення життя палестинців. Адміністрація сподівається, що арабські країни допоможуть фінансувати економічні стимули, такі як інфраструктура і промислові проекти, щоб змусити палестинців прийняти участь в цьому плані.