Соціум

Африканських слонів заборонили продавати в зоопарки і цирки

Міжнародна конференція в Женеві прийняла рішення про заборону слонів з чотирьох африканських країн на інші континенти.

На міжнародній конференції в Женеві було прийнято рішення заборонити експорт слонів із Зімбабве, Ботсвани, Намібії і ПАР на інші континенти, повідомляє DW.

Відповідну пропозицію підтримали країни-підписанти Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Рішення було прийнято на конференції CITES у Женеві. За заборону на експорт африканських слонів проголосували 87 делегатів, проти були 29, утрималися 25.

Як зазначається, заборона стосується експорту слонів, особливо в Китай. Перевіз тварин дозволений лише в регіони, які є їх середовищем проживання.

Головним противником заборони на експорт слонів була Зімбабве. За даними німецької організації Pro Wildlife, ця країна з 2012 по 2017 роки продала Китаю не менш як 108 дитинчат слонів.

Захисники тварин вітали рішення конференції. «Слони високоінтелектуальні та соціальні. Вирвані зі стада тварини залишаються травмованими протягом усього життя, у них розвиваються розлади поведінки, частково вони рано вмирають», — заявила представник Pro Wildlife Даніела Фраєр.

Однак, ЄС наполіг на включення в остаточне рішення конференції пункту про «надзвичайні обставини». В екстрених випадках і з дозволу комітету СІТЕС експорт слонів, як і раніше, можливий.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net