Аналітика

Alibaba стала найдорожчою компанією в Азії

Ринкова вартість Alibaba за підсумками року склала $ 570 млрд. Це на 60% вище за торішній показник.

Капіталізація китайського інтернет-гіганта Alibaba Group перевищила $ 500 млрд. Компанія вийшла на перше місце за цим показником в Азії, повідомляє Nikkei.

Ринкова вартість Alibaba за підсумками року склала $ 570 млрд, що на 60% вище за аналогічний показник роком раніше. У той час, як у Amazon зростання ринкової капіталізації склало за рік 20%.

У світовому рейтингу Alibaba Group розташувалася на сьомому місці — на одну сходинку нижче, ніж Facebook з капіталізацією в $ 588 млрд. У цьому році Alibaba Group провела вторинний лістинґ на Гонконгській фондовій біржі, під час якого залучила $ 12,3 млрд.

Зазначається, що тенденція до зростання вартості акцій технологічних компаній в азіатському регіоні буде зберігатися й у наступному році.

Alibaba Group — найбільша інтернет-компанія Китаю, що працює у сфері електронної торгівлі. У неї є власна електронна платіжна система Alipay, кілька дочірніх інтернет-майданчиків — Alibaba, AliExpress, Tmall і Taobao, а також дочірні підприємства, що займаються розробками у сфері хмарних технологій (Alibaba Cloud) і штучного інтелекту (AI Labs). Згідно з офіційними даними, близько 86% виручки Alibaba Group становить інтернет-комерція.

Нагадаємо, у цьому році Alibaba встановила новий рекорд за продажем у день холостяка — 11 листопада. За підсумками 24-годинної акції, було реалізовано товарів на $ 38,3 млрд. Покупцями стали близько 500 млн осіб з усього світу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net