Економіка

Американці готові викласти за літр української соняшникової олії 6 доларів

Україна активно заробляє на соняшниковій олії. Наприклад, американці готові викласти за літр звичного українцям продукту від шести доларів за літр, тобто близько 150 гривень, інформує Ukr.Media.

На олії вже непогано заробляє один з популярних онлайн-магазинів.

Українська соняшникова олія — цілком конкурентоспроможна, запевняють вінницькі виробники. Недарма її експортують в 90 країн світу — Китай, в інші країни Азії, США.

«Багато країн не мають можливості вирощувати таку культуру. Оскільки у нас є всі необхідні природні умови, у нас визріває найякісніший соняшник», — каже інженер-технолог Олександр Войтюк.

Українська соняшникова олія дійсно користується попитом на світовому ринку, підтверджує заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук. Але справа не тільки в тому, що вона корисна і смачна.

«Ті, хто у нас купує сировину, отримують її в зручних ємностях, з яких можна переливати, фасувати і продавати вже з доданою вартістю», — говорить агроексперт.

Щорічно Україна експортує на світові ринки 5 млн тонн соняшникової олії. І, як заспокоює експерт, дефіциту продукту на полицях вітчизняних магазинів теж не буде.

В соняшниковій олії багато речовин, корисних для серця, шкіри, кісток, зору та імунітету. І все ж переїдати цей продукт дієтологи не радять. У добу достатньо вживати одну-дві столові ложки.

«Крім того, потрібно пам’ятати, що рослинні олії — це калорійний продукт. У 100 г рослинної олії міститься близько 900 ккал. Тому якщо його необдумано додавати, а не обмежувати, то навіть овочевий салат або овочеве рагу може стати досить калорійною стравою», — попереджає лікар-дієтолог Ольга Андріанова.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net