Прогрес

Американські гелікоптери отримають кабіни нового покоління

Нові кабіни будуть установлюватися на існуючі та перспективні гелікоптери.

Командування Сил спеціальних операцій США оголосило про намір осучаснити перспективні гелікоптери кабінами пілотів нового покоління. Згідно з повідомленням компанії Sofwerx, через яку Сили спеціальних операцій фінансують інноваційні розробки, знайомитися з пропозиціями зацікавлених в розробці компаній військові будуть до 13 вересня 2019 року. Потім з однією або декількома компаніями можуть бути підписані угоди на подальшу розробку кабін пілотів або на їх виробництво і постачання, інформує Ukr.Media.

Передбачається, що вертолітна кабіна пілотів нового покоління дозволить льотчикам краще керувати машиною, отримувати більше інформації. Крім того, передбачається, що посадка і зліт в складних умовах і при практично нульовій видимості також стануть простішими. Згідно опису запиту, Сили спеціальних операцій США цікавляться кількома розробками в області кабіни пілотів: елементів управління, голосового управління, систем відображення інформації, вітрового скла, систем зв’язку та програмного забезпечення.

Перспективні кабіни пілотів, згідно з вимогою військових, повинні бути виконані модульними і з відкритою архітектурою. Завдяки цьому можна буде змінювати склад бортового устаткування і проводити його модернізацію. Нові кабіни планується встановлювати зокрема і на перспективні швидкісні гелікоптери. Інші подробиці про перспективні розробки поки не розкриваються.

Сьогодні кілька компаній займаються розробкою нових кабін пілотів для перспективних літальних апаратів. Зокрема, новий конвертоплан V-280 Valor, що бере участь у тендері Армії США, планується оснастити системою кругового огляду, завдяки якій льотчики зможуть бачити, що відбувається навколо машини. Система складається з декількох камер, встановлених зовні конвертоплана, зображення з яких передається на нашоломні дисплеї льотчиків. При цьому зображення синхронізовано з рухами голови льотчиків.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net