Прогрес

Американські пілоти розповіли про зустріч з НЛО

Шестисерійний фільм про зустрічі пілотів ВМС США з НЛО найближчим часом виходить на каналі History, а журналісти NYT поговорили з його героями, підтвердивши в своїх інтерв’ю їхні розповіді. Двоє пілотів назвали свої імена-лейтенанти Райан Грейвз і Денні Аккойн.

Решта вважали за краще зберегти анонімність. Їх свідчення малюють картину регулярних появ невпізнаних об’єктів з дивними характеристиками в небі над штатом Джорджія, передає HighTech+.

Звіти про зустрічі датовані 2014-2015 роком. В цей час на палубних винищувачах-бомбардувальниках F/A-18 Super Hornet старі радари замінили на нову систему, і спочатку льотчики эксадрильи VFA-11 «Red Rippers» списували дивацтва на це. Але свідоцтва все множилися.

Аккойн докладно описав два інциденти.

У перший раз на радарі з’явилася точка в 300 метрах під ним. Він каже, що повинен був побачити об’єкт за допомогою своєї нашоломної камери, але нічого не фіксував. Вдруге, кілька днів потому, об’єкт засікла інфрачервона система наведення тренувальної ракети, а також інфрачервона камера літака: «Я знав, що це не обман… хоча і як і раніше не міг налагодити візуальний контакт».

Обговоривши все між собою, пілоти тоді вирішили, що мова йде про якусь секретну і дуже просунуту програму з розробки дронів. Але потім вони побачили ці об’єкти — і зрозуміли, що їх поведінка не відповідає можливостям сучасних технологій.

Грейвз каже, що об’єкти бачили на різній висоті — від рівня моря до 10 000 метрів. Вони стрімко прискорювалися і сповільнювалися, миттєво змінювали напрямок руху і розганялися до надзвукової швидкості, незважаючи на видиму відсутність двигунів.

«Швидкість не вбиває. А ось різке прискорення або гальмування-може», — говорить Грейвз. В інтерв’ю NYT він відмовився припустити, якою може бути природа цих об’єктів.