Здоров’я

Аналог велогонки «Тур де Франс» під назвою «Tour de Armenia» вперше пройде у Вірменії

Тур де ФрансАналог велогонки «Тур де Франс» під назвою «Tour de Armenia» вперше пройде у Вірменії, сказав на прес-конференції в. о. міністра спорту та у справах молоді Габріел Казарян.

У середині 1950-х рр. велогонка «Тур де Франс» вийшла за межі Франції, та з метою популяризації велоспорту її окремі етапи проводилися на території інших країн.

За словами Казаряна, велогонка пройде у Вірменії в шість етапів і торкнеться практично всіх регіонів країни.

«Ми давно планували організацію даного заходу у Вірменії, і ось нарешті воно стає реальністю», — сказав Казарян.

Він зазначив, що велогонка пройде з 18-го по 25-е серпня. Вже 13 команд з восьми країн, у тому числі Росії, Білорусі, Польщі, Грузії, висловили бажання взяти в ній участь.

За його словами, подібні велогонки проводяться в різних країнах по всьому світу і Вірменія планує надалі не втрачати таку можливість і продовжити проведення «Tour de Armenia» з поступовим розширенням географії учасників.

Водночас він підкреслив, що маршрут велогонки, а також інші деталі будуть представлені пізніше.

Кілька років тому посол Франції у Вірменії вже вказував на потенціал країни в можливості організувати «Тур де Франс». За його оцінками, в таку велогонку можна включити маршрут до Селимскому перевалу або дорогу до монастирського комплексу Татев.

Велогонка є один з трьох знаменних подій у спортивному житті Франції нарівні з тенісним турніром Ролан Гарросс і 24-годинний автогонкой в Ле-Мане, які відомі світовій спортивній спільноті.