Men's & Women's

Англієць зробив пропозицію коханій жінці і подарував їй нирку

27-річний Альдо Каталді з англійського міста Лестер зробив пропозицію своїй коханій, 22-річній Джеральдін Чингошо, і подарував їй свою нирку.

Як повідомляє видання The Mirror, пара познайомилася в будинку престарілих, де вони обидва працювали. Незабаром Альдо, який працював медбратом, звільнився, але пара підтримувала знайомство, і через якийсь час він запросив Джеральдін на побачення.

За кілька днів до цього у Чингошо знайшли серйозне захворювання нирки: орган функціонував лише на 20%, щодня їй потрібен діаліз. Джеральдін повідомила залицяльнику діагноз і порадила не починати відносини з нею, але він заявив, що не кине її.

«Він приходив до мене після 12-годинних змін, приносив їжу, допомагав одягатися, розмовляв з лікарями… Він був моїм супергероєм», — розповіла дівчина.

На початку 2018 року дівчина дізналася, що ніхто з її родичів не зможе стати донором для неї; донор і реципієнт повинні бути сумісні з багатьма параметрами, і ніхто з її родичів, як виявилося, не був з нею сумісний. Тоді Альдо вирішив здати аналізи, щоб з’ясувати, чи може він стати донором для коханої.

Незабаром після цього пара вирушила до Португалії, щоб відзначити день народження дівчини. Там Альдо зробив їй пропозицію і того ж дня дізнався, що вони сумісні і що він зможе стати донором для неї.

«Він розбудив мене в сльозах і сказав про це. Я запитала його: «А якщо ми розлучимося?». А він відповів: «принаймні я врятую тобі життя»», — розповіла наречена.

У лютому 2019 року лікарі провели операцію з пересадки нирки. Зараз обидва відчувають себе гарні, в серпні вони планують одружитися.