Прогрес

Apple представила оновлений MacBook Pro з восьмиядерним процесором

Корпорація Apple представила оновлену модель свого ноутбука MacBook Pro, який вперше обзавівся восьмиядерним процесором. Про це компанія повідомила на своєму офіційному інформаційному сайті, передає ТАСС.

Згідно з опублікованими даними, оновлені MacBook Pro будуть обладнані процесорами Intel восьмого і дев’ятого поколінь, що зробить їх швидше за всіх попередників. Як і раніше, ноутбук буде представлений у двох розмірах — 13 і 15 дюймів і двох колірних варіаціях – «чорний» і «сірий космос».

Велика версія MacBook Pro буде доступна з шести — і восьмиядерними процесорами. 13-дюймова версія буде поставлятися з оновленим чотирьохядерним процесором. Як і в попередньому поколінні, комп’ютери будуть оснащені сенсорною багатофункціональною панеллю Touch Bar.

Заснована в 1976 році Apple виробляє, крім смартфонів iPhone і планшетних комп’ютерів iPad, комп’ютери iMac, MacBook, музичні плеєри iPod і іншу високотехнологічну техніку. Корпорація зі штаб-квартирою в Купертіно є однією з найбільших у світі, її ринкова капіталізація восени 2018 року перевищив $1 трлн, але до теперішнього часу знизилася приблизно до $840 млрд.