Прогрес

Археологи виявили унікальні знахідки в Єгипті

У Луксорі знайшли гробницю і першу промислову зону Стародавнього Єгипту.

На території Луксору вчені-археологи виявили нові унікальні знахідки — царську гробницю і першу промислову зону Стародавнього Єгипту, інформує Ukr.Media.

Після проведення протягом двох років масштабних розкопок в Луксорі дослідниками було знайдено тридцять майстерень часів фараона Аменхотепа Третього, а також виявлена порожня царська гробниця.

Слід зазначити, що в давнину на місці сучасного Луксору розташовувалися Фіви, одна з єгипетських столиць. Місто було побудоване на правому березі Нілу, а на лівому знаходився Некрополь, який, зокрема, включав в себе Долину Царів.

Тут під час Нового царства в період 1550-1069 роки до нашої ери ховали фараонів, їх домочадців і деяких високопоставлених чиновників. В даний час в Долині Царів відомо 63 гробниці фараонів.

Нещодавно єгипетські вчені знайшли в Долині Царів ще одну порожню гробницю фараона, а в ній знайдені будівельні інструменти. Іншим важливим відкриттям, і теж недалеко від Луксору, стала знахідка першої промислової зони Стародавнього Єгипту.

Археологи виявили 30 майстерень, в тому числі по виплавці та обробці золота, і фарбуванні керамічних виробів. Датувати будови вдалося з фрагментів кераміки, які були виготовлені в правління фараонів XVIII династії (1550-1292 роки до нашої ери).

Одразу дослідники виявили великий резервуар для води, і артефакти: два срібні кільця, декоративні елементи, які використовувалися для прикраси саркофагів, золоту фольгу і крила від статуї бога Гора.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net