Men's & Women's

Aston Martin Vanquish отримає механічну коробку передач

Британський суперкар Aston Martin Vanquish в наступному поколінні не тільки вперше стане среднемоторным, але і отримає, всупереч нинішнім тенденціям, механічну коробку передач, пише Мотор.

Відомо, що спортивне купе Aston Martin Vanquish нового покоління буде побудовано на новій алюмінієвій платформі і отримає мотор V6 з бітурбонаддувом потужністю трохи більше 700 кінських сил. Правда, якщо раніше ім’я Vanquish використовувалося виключно для флагманських моделей британської марки, то нова модель складе конкуренцію таким суперкарам, як Ferrari F8 Tributo, Lamborghini Huracan і McLaren 720S.

Зовнішність нового «Астона», судячи з концепту Vanquish Vision Concept, буде цілком традиційною для марки і вже точно менш екстремальною, ніж у майбутнього гіперкара Valkyrie. Однак автомобіль, як повідомив глава марки Aston Martin Енді Палмер в інтерв’ю австралійському виданню Car Sales, буде володіти однією рідкісною на сьогоднішній день особливістю: він отримає механічну коробку передач.

Палмер розповів, що він взяв на себе зобов’язання зробити «Астон» останнім у світі виробником, що випускає спорткари «на ручці». Тому Vanquish наступного покоління буде оснащений спортивною 7-ступінчастою механічною коробкою передач, яка навіть вміє робити перегазовку при переході на знижену. Старт виробництва нового британського суперкара запланований на 2022 рік.