Прогрес

Атомний підводний човен нового покоління побудували у Франції

Перший з шести човнів типу Барракуда назвали Сюффрен — на честь легендарного французького адмірала.

Перший з шести французьких атомних підводних човнів нового покоління Барракуда залишив будівельний зал в Шербуре, де його збирали більш як десять років. Про це повідомило RFI.

У церемонії взяли участь президент Франції Еммануель Макрон і міністр оборони Флоранс Парлі.

Перший з шести човнів Барракуда назвали Сюффрен — на честь легендарного французького адмірала Сюффрен. На воду його спустять в кінці липня, а до складу флоту повинні ввести влітку 2020 року.

«Десять років вивчення і розробки, 12 років будівництва, вісім мільйонів годин роботи, десять тисяч задіяних осіб, 400 різних професій, 750 тисяч деталей, 160 кілометрів проводів. Все це — Сюффрен», — сказав на церемонії президент Макрон.

Барракуда — багатоцільові атомні підводні човни. Вони не мають ядерних ракет, але пересуваються в морі завдяки ядерній силовій установці. Вартість програми перевищує 9 млрд євро.

Сюффрен буде забезпечувати безпеку своїх «старших братів» — ядерних ракетоносців типу Тріумфан, і буде супроводжувати флагман французьких ВМС авіаносець Шарль де Голль. Також він буде відслідковувати підводні човни противника і збирати розвіддані.