Економіка

Автомобільний виробник Bentley розповів про свій досвід у сфері виробництва меду

Це перший врожай компанії.

Власна пасіка у британської преміальної автомобільної марки Bentley з’явилася в травні цього року. На території заводу компанії в Крю встановили два вулики зі 120 тисячами бджіл медоносної породи Apis Mellifera. Перший урожай бджолярі зібрали в середині вересня. Відфільтрованого солодкого нектару вистачило більш ніж на 100 банок, дизайн етикетки для яких розробила дизайнер інтер’єрів Bentley Луїза МакКаллум. Частину з них працівники заберуть собі, інші подарують VIP-гостям кампуса, інформує Ukr.Media.

Через шкідливі викиди та кліматичні зміни популяція комах у Великобританії планомірно скорочується. Пасіка в Крю — це внесок Bentley в захист навколишнього середовища і збільшення біорізноманіття графства Чешир.

«Ми встановили наші перші вулики Bentley раніше в цьому році, щоб використовувати нашу велику ділянку у Крю для сприяння місцевого біорізноманіття. Наші бджолярі бачили, як бджоли приносили пилок з польових квітів, які ми посадили на нашій ділянці та в сусідній сільській місцевості. Це відмінний знак того, що місце працює добре і допомогло зробити перший урожай таким продуктивним», — прокоментував перші успіхи компанії на терені бджільництва член правління Bentley з виробництва Пітер Бош.

У наступному році компанія планує розширити пасіку, встановивши ще кілька вуликів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net