Економіка

Банк Англії зберіг ставку на колишньому рівні і підвищив прогноз зростання економіки

Bank Of EnglandБанк Англії зберіг базову процентну ставку без змін на рівні 0,75% річних, підвищивши при цьому прогноз економічного зростання і знизивши прогноз інфляції.

Як пише vestifinance.ru рішення регулятора співпало з очікуваннями всіх економістів, опитаних Bloomberg.

За збереження ставки на колишньому рівні проголосували всі дев’ять членів Комітету з монетарної політики.

Центробанк не став міняти обсяги програми скупки держоблігацій-435 млрд фунтів стерлінгів ($571 млрд) — і зберіг обсяг покупки корпоративних бондів на рівні 10 млрд фунтів.

В той же час регулятор зазначив, що «подальше посилення грошово-кредитної політики протягом прогнозованого періоду, поступовими темпами і в обмеженій мірі, буде доцільним».

Прогноз зростання ВВП на 2019 р. підвищений з 1,2% до 1,5% через кращу, ніж очікувалося, динаміки в I кварталі. Банк Англії також відзначив більш високі, ніж очікувалося, темпи зростання в США, єврозоні та Китаї.

У I кварталі економіка Великобританії, ймовірно, зросла на 0,5%, а не на 0,2%, як припускали чиновники центробанку в лютому, оскільки компанії нарощували запаси перед Brexit. Проте Банк Англії очікує уповільнення зростання до 0,2% в поточному кварталі.

Прогнози зростання на 2020 і 2021 рр. також були підвищені, хоча це більшою мірою обумовлено пом’якшенням глобальних фінансових умов і більш низькою кривою прибутковості у Великобританії. Безробіття, яке вже досягло мінімуму більш ніж за 40 років, продовжить знижуватися.

Банк Англії знизив прогноз інфляції на 2019 р. через більш низькі ціни на енергоносії і зміцнення фунта стерлінгів.

Як повідомляли «Вести.Економіка», лідери країн Євросоюзу в квітні погодили відстрочку виходу Великобританії з блоку до 31 Жовтня.

Це знизило ризик Brexit без угоди, але продовжило період економічної невизначеності.

Источник: ARKA

Аспекты.net