Аналітика

Банки по всьому світу звільнять 60 тисяч співробітників — Bloomberg

У число лідерів за темпами звільнень входять банки Німеччини, економіка якої в значній мірі залежить від експорту.

Банки по всьому світу у 2019 році оголосили про скорочення персоналу. В цілому будуть звільнені близько 60 тисяч співробітників, причому практично всі звільнення припадають на Європу, повідомило напередодні агентство Bloomberg.

Зазначається, що скорочення обумовлені негативними процентними ставками і уповільненням темпів зростання економіки, що підштовхує фінансові організації до урізання витрат. Зокрема, минулого тижня німецький Commerzbank оприлюднив плани ліквідації 4,3 тис. позицій, поглиблюючи реструктуризацію, розпочату три роки тому.

У результаті кількість оголошених скорочень досяглоа58,2 тис., і майже 90% (понад 52,4 тис.) припадають на європейські банки. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні показник становить трохи більше 500 осіб, у Північній Америці — 2,77 тис., на Близькому Сході і в Африці — менше 2,5 тис. співробітників.

У число лідерів за темпами звільнень входять банки Німеччини, економіка якої в значній мірі залежить від експорту. Зокрема, найбільший німецький представник галузі — Deutsche Bank — має намір звільнити 18 тис. співробітників до кінця 2022 року.

Іспанський Santander оголосив про скорочення більше 5,4 тис. робочих місць, британські HSBC і Barclays — 4 тис. і 3 тис. відповідно, Російський Альфа-банк — 3 тис. осіб.

При цьому банки нарощують персонал у технологічній сфері і комплаєнз (системі контролю бізнес-процесів у банку). Наприклад, Commerzbank планує додати близько 2 тис. позицій в цих сферах.

Нагадаємо, затяжна економічна криза в Deutsche Bank триває з 2015 року, коли він зазнав рекордних збитків у 6,7 млрд євро. У 2016 році «мінус» становив 1,4 млрд євро і був пов’язаний в першу чергу з високими штрафами, накладеними на банк владою США. Втрати 2017 року спричинені додатковим податковим навантаженням, що виникло після реформи системи оподаткування в США.

Але за підсумками 2018 року Deutsche Bank отримав чистий прибуток вперше за чотири роки — 341 млн євро.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net