Світ

Берлін підтримує принцип двох держав у врегулюванні ізраїльсько-палестинського конфлікту

Глава МЗС ФРН підтвердив підтримку Берліна врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту на основі принципу двох держав напередодні довгоочікуваного мирного плану США, передає AFP.

«Ми як і раніше згодні з тим, що досягнення миру на основі принципу двох держав шляхом переговорів є єдиним рішенням», — заявив Хейко Маас на прес-конференції в Аммані зі своїм йорданським колегою.

Вашингтон готується представити економічні аспекти свого плану на конференції в Бахрейні в кінці червня, але поки не ясно, коли будуть представлені його політичні деталі.

Палестинці вже відхилили цю угоду, пославшись на ряд кроків президента США Дональда Трампа, які, за їх словами, показують, що його адміністрація упереджена.

«Ми і Німеччина згодні з тим, що рішення про дві держави — єдиний спосіб покласти край конфлікту», — сказав міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді.

Обидва міністри також підкреслили важливість агентства Організації Об’єднаних Націй для палестинських біженців (БАПОР), всього через кілька тижнів після того, як США закликали ліквідувати його після скорочення щорічних пожертвувань у розмірі близько 300 мільйонів доларів.

У Йорданії проживає майже 2,2 мільйона палестинських біженців, які становлять майже половину населення королівства.