Аналітика

Берні Сандерс: Війна США з Іраном буде «у багато разів гірше, ніж війна в Іраку»

Берни СандерсВійна США з Іраном буде «у багато разів гірше, ніж війна в Іраку». Про це заявив американський сенатор Берні Сандерс, у відповідь на повідомлення The New York Times про те, що адміністрація розглядає план Трампа відправки до 120 000 військовослужбовців. на Близький Схід.

За повідомленнями, ця ідея була висунута Джоном Болтоном, радником президента з національної безпеки, який працював в адміністрації Джорджа Буша в розпал конфлікту в Іраку.

«Шістнадцять років тому США зробили одну з найбільш грубих помилок в історії нашої країни, напавши на Ірак», — заявив Сандерс в прямому ефірі на Periscope. Він назвав Болтона одним з провідних прихильників» війни, яка стане найбільшою зовнішньополітичною катастрофою в сучасній історії США. «Схоже, що Джон Болтон хоче війни в Ірані», — сказав Сандерс. «Війна в Ірані, на мій погляд, буде у багато разів гірше, ніж війна в Іраку».

За його словами, він працює над створенням коаліції в Конгресі, аби змусити президента Трампа запросити у Конгреса дозвіл для участі у військових діях в Ірані. «Вступ у війну без дозволу Конгресу був би неконституційним і незаконним», — зазначив він.

Напередодні, Трамп спростував повідомлення Times назвавши цю інформацію «фейкової новиною».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net