Men's & Women's

Безпілотні маршрутки Volkswagen будуть обслуговувати чемпіонат світу з футболу

Німецькі електрошатли почнуть обслуговувати пасажирські рейси в 2022 році.

У 2022 році в Катарі відбудеться чемпіонат світу з футболу, до якого влада планує модернізувати систему громадського транспорту і впровадити в неї безпілотні шатли та автобуси, інформує Ukr.Media.

Концерн Volkswagen уклав угоду з владою Катару, згідно з яким німецька компанія надасть 35 безпілотних мінівенів ID Buzz і автобусів Scania для пасажирських перевезень.

Volkswagen Group розробить безпілотну транспортну мережу «під ключ», починаючи від створення самих автомобілів і закінчуючи правовими нормативами, інфраструктурою та необхідним програмним забезпеченням.

Електричні ID Buzz будуть перевозити до чотирьох пасажирів, а для перевезення більших груп будуть використовувати автобуси Scania. Перші закриті тести розпочнуться вже наступного року, щоб до кінця 2022-го року безпілотники могли працювати в системі громадського транспорту нарівні зі звичайними машинами.

Прототип Volkswagen ID Buzz вперше показали публіці в січні 2017 року на шоу в Детройті. Шоу-кар оснащений повним приводом і двома електромоторами сумарною потужністю 369 кінських сил. На розгін з місця до 100 кілометрів на годину автомобілю потрібно п’ять секунд, а запас ходу без підзарядки становить 600 кілометрів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net