Економіка

Білл Гейтс розповів про «заклинання» Стіва Джобса, які врятували компанію Apple

Американська компанія Apple домоглася успіху багато в чому завдяки заклинанням» її покійного засновника Стіва Джобса. Про це в ефірі телеканалу CNN заявив один з творців Microsoft Білл Гейтс, передає Лента.Ру з посиланням на Bloomberg.

За його словами, Джобс за допомогою цього міг зробити будь-яку «вмираючу» компанію найдорожчою в світі. Себе при цьому Гейтс назвав молодшим чарівником. «Я був як молодший чарівник, тому що він читав заклинання, і я бачив, що люди зачаровані. Але, оскільки я дрібний чарівник, на мене заклинання не діють», — сказав він.

Також Гейтс, компанія якого довгі роки конкурувала з Apple, заявив, що не зустрічав у житті людей, настільки ж талановитих і мотивованих, як Стів Джобс. Як приклад він навів кінець 1980-х, коли компанія NeXT, яку тоді очолював Джобс, протягом року не змогла продати жодного комп’ютера. Незважаючи на це, бізнесмен все ж пішов далі і в 1997 році Apple викупила NeXT.

Стів Джобс заснував компанію Apple разом зі своїм другом Стівом Возняком в 1976 році. Комп’ютер компанії під назвою Apple II випускався мільйонними тиражами і став першим у світі масовим персональним комп’ютером. У 1985 році Джобс був змушений покинути Apple через розбіжності з інвесторами. Після цього він заснував NeXT, а також зайнявся розвитком мультиплікаційних фільмів з комп’ютерною графікою в Pixar. Повернувшись на позицію CEO в 1997 році, Стів швидко оживив Apple і почав готувати принципово нові продукти. Представлений в 2007 році iPhone повністю перевернув індустрію і зробив Apple найдорожчою в світі публічною компанією. Стів Джобс помер в 2011 році від раку підшлункової залози.