Світ

Більшість британців виступають за проведення дострокових парламентських виборів

Більшість громадян Великобританії вважають, що країна знаходиться в розпалі політичної кризи, для виходу з якої потрібно провести дострокові парламентські вибори. Про це свідчать результати опитування, поширеного в суботу телеканалом Sky News, передає ТАСС.

Як випливає з дослідження, проведеного 24 травня серед тисячі чоловік, 65% опитаних згодні, що нинішня ситуація є кризою, а зворотної точки зору дотримуються 27% респондентів. При цьому 54% опитаних вважають, що прийшов час оголосити проведення дострокових виборів до парламенту. 36% вважають, що цього робити не варто.

Опитування показало, що три чверті британців впевнені, що Великобританія стала більш розділеною за останні кілька років. Так вважають 73% респондентів. Не поділяють цю точку зору всього 10% опитаних, в той час, як 6% не змогли визначитися зі своїм вибором.

Дослідження було проведено в день, коли прем’єр-міністр Великобританії і лідер правлячої Консервативної партії Тереза Мей оголосила про те, що 7 червня піде у відставку з посади лідера партії з-за неможливості реалізувати Brexit. Вона буде залишатися на посаді глави уряду, поки партія не вибере нового лідера. Цей процес має розпочатися 10 червня і завершитися до кінця липня.