Світ

Близько 400 колишніх прокурорів вважають, що Трампу могли пред’явити звинувачення не будь він президентом

ТрампБлизько 400 колишніх федеральних прокурорів заявили, що якби Дональд Трамп не був президентом, його б звинуватили в перешкоджанні правосуддю, передає AP.

Лист було підписано більш ніж 370 колишніми прокурорами, які працювали при адміністраціях демократів і республіканців. Воно було опубліковано Protect Democracy, некомерційною організацією, що критикує адміністрацію Трампа.

Колишні прокурори стверджують, що доповідь спеціального адвоката Роберта Мюллера по «російському справі» «описує кілька дій, які задовольняють всім елементам звинувачення в перешкоджанні правосуддю». Проте в юридичному висновку Міністерства юстиції йдеться, що чинним президентам не можуть бути пред’явлені звинувачення.

За підсумками розслідування Мюллер уклав, що Трамп і його наближені, не вступали в змову з Росією, однак не зробив певного висновку з питання про перешкоджання правосуддю

Генеральний прокурор Вільям Барр і заступник прокурора Род Розенштейн прийшли до висновку, що даних Мюллера недостатньо для пред’явлення звинувачення в перешкоджанні правосуддю.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net