Економіка

Bloomberg: напруженість у відносинах між бізнесменами Туреччини і Ердоганом вийшла на новий рівень

Напруженість у відносинах між бізнесменами туреччини і президентом реджепом тайіпом ердоганом вийшла на новий рівень, після того як він обрушився з критикою на турецьку асоціацію промисловості та бізнесу і одного з найбагатших людей країни тунджая озилхана, передає Bloomberg.

«Яким був дохід на душу населення в Туреччині 17 років тому, і який він зараз?», — заявив Ердоган. «Економічно, на якому рівні ти був у той час і де ти зараз?», — запитав він, звертаючись до озилхану. «З тих пір наскільки виросла ваша компанія і наскільки сильними стали ваші друзі? Хіба ви ніколи не оцінювали це?»

Коментарі президента послідували після того, як Озілхан різко розкритикував економічну політику країни. 71-річний глава Anadolu Group, заявив, що Туреччина яких дотримується універсальних принципів демократії, або «вона стає чимось іншим».

Крім того, Озилхан заявив, що нація повинна подолати проблеми у своїй системі управління» — тонко завуальована критика президентської системи виконавчої влади, яка концентрує владу в руках Ердогана.

«Я знаю, як у вас йшли справи 17 років тому, і які вони зараз», — відповів Ердоган. «При необхідності я можу розкрити цю інформацію). Я знаю, як притягнути до відповідальності тих, хто б’є по Туреччині зсередини».

Озілхан є 94-м найбагатшою людиною в Туреччині. Його стан оцінюється в 525 мільйонів доларів, згідно з рейтингом Forbes за 2018 рік. У число очолюваних ним компаній входять конгломерат AG Anadolu Group Holding, пивоварня Anadolu Efes пивоварний завод і солодова промисловість as, мережа супермаркетів Migros Ticaret as, Coca-Cola icecek as і автоконцерн Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret as.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net