Світ

Bloomberg: Туреччина може закупити винищувачі у Росії

Анкара розгляне можливість придбання винищувачів у Росії в разі відмови Вашингтона постачати їй винищувачі-бомбардувальники F-35. Про це в понеділок повідомило агентство Bloomberg з посиланням на турецьких чиновників, передає ТАСС.

За їх даними, Туреччина також сподівається на спільне з Росією виробництво ракет нового покоління.

Як зазначає агентство, Анкара готується до можливих санкцій з боку Вашингтона у зв’язку з купівлею у Москви зенітних ракетних систем С-400 і вже припасла основними запчастинами до американської військової техніки.

У свою чергу турецька газета Yeni Safak 27 травня повідомила, що Туреччина розглядає можливість придбати у Росії винищувачі Су-57, якщо США відмовляться поставляти республіці F-35. Міністр закордонних справ республіки Мевлют Чавушоглу пізніше також не виключив можливості придбання винищувачів у РФ. За його словами, Анкара «не залишиться без альтернатив» у разі відмови Вашингтона.

Відносини між Анкарою і Вашингтоном в останні місяці загострилися через придбання Туреччиною С-400. Раніше Вашингтон вже попереджав Анкару, що в разі придбання цих систем озброєнь США можуть відмовити Туреччині у продажу F-35.