Соціум

Bloomberg: У США вкрали дані 29 тисяч співробітників Facebook

Злодії вкрали з автомобіля бухгалтера Facebook жорсткий диск, на якому зберігалися банківські дані 29 тисяч співробітників компанії. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Відзначається, що інцидент стався ще 17 листопада, про зникнення стало відомо 20 листопада. Однак Facebook почала попереджати співробітників, чиї дані виявилися викрадені, тільки у п’ятницю, 13 грудня.

На носіях зберігалися документи, в яких були вказані імена 29 тисяч осіб, що працювали в компанії у 2018 році. Також повідомлялося, яку вони отримували заробітну плату. Крім того, наводилися номери їхніх банківських рахунків, а також чотири останні цифри номерів їхніх карт соціального страхування. Інформація не була зашифрована.

У прес-службі Facebook підкреслили, що співробітник не мав права виносити жорсткий диск за межі офісу. До нього застосували дисциплінарні заходи, але які саме, не уточнюється.

У компанії також запевнили, що персональні дані користувачів Facebook на вкрадених дисках не зберігалися.

Близько сотні розробників додатків для соцмережі змогли отримати доступ до даних користувачів.

У листопаді повідомлялося про витік даних у Facebook. Близько сотні розробників додатків для соцмережі змогли отримати доступ до даних користувачів.

Також повідомлялося, що у відкритій базі даних виявилася інформація про 1,2 млрд користувачів соціальних мереж Facebook, Twitter, LinkedIn і сервісу Github.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net