Men's & Women's

BMW у нових електромобілях відмовиться від круглого керма

Компанія переосмислила форму головної деталі заради кращого огляду і комфорту водія.

Німецький автомобілебудівний гігант продовжує роботу над лінійкою абсолютно нових електромобілів iNext. Серія, яка буде запущена у виробництво в 2021 році, повинна буде підняти технологічну планку на ринку. Принаймні, таке завдання ставлять перед собою інженери баварської компанії, подумки розмірковуючи над тим, як вони обійдуть шляхом інновацій законодавця електромобільних мод — американську Tesla, інформує Ukr.Media.

І в цій роботі немає малозначних дрібниць. Днями концерн представив публіці лише одну з деталей — оновлене кермове колесо, яке буде встановлено на повністю електричному кросовері виробника.

Головна зміна стосується форми органу управління. На перший погляд його ще можна назвати круглим. На ділі, форма керма — восьмикутник, хоч і зі значно округленими кутами. У компанії запевняють, що таке рішення істотно перевершує класичний «бублик».

По-перше, так водієві набагато простіше визначити, наскільки сильно повернуте кермо. І якщо для звичайних авто великого значення це не має, то для машин з функцією повноцінного автопілота набуває особливого сенсу. Адже коли людина буде брати управління на себе, непогано б розуміти, в який бік автопілот відкрутив кермо.

Крім того, восьмикутне кермо дозволяє з великою зручністю забиратися в авто і виходити з нього, та й тримати його комфортніше — тут інженери послалися на досвід професійних гонщиків.

У BMW також мають намір оснастити бічні частини органу управління оптоволокнами, які будуть повідомляти драйвера про функції автопілота, а також повідомляти йому про необхідність підхопити управління.

Нагадаємо, що компанія має намір налагодити серійне виробництво кросовера iNext в 2021 році. За попередніми даними, пробіг авто на одному заряді складе 600 км.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net