Прогрес

Boeing займається розробкою апарату для висадки людей на Місяць

Компанія бере участь у тендері NASA зі створення відповідного місячного модуля. Таким чином люди зможуть здійснювати регулярні польоти на супутник Землі.

Корпорація Boeing розробляє модуль для висадки людей на Місяць — Human Lander System (HLS). Про це повідомляє Engadget у четвер, 7 листопада.

«Компанія Boeing хоче створити проект місячного посадкового модуля, який дозволить людям висадитися на поверхні Місяця. Для цього корпорація подала заявку на участь в тендері NASA зі створення такого модуля», — йдеться в повідомленні.

Створена компанією система буде спроектована так, щоб досягати поверхні Місяця за мінімальну кількість кроків: «Використовуючи можливості підйому блоку 1B системи космічного запуску NASA (SLS), ми розробили підхід Найменша кількість кроків до Місяця, який зводить до мінімуму складність польоту і забезпечує безпечний і прямий шлях до поверхні Місяця».

NASA приймає пропозиції щодо проекту HLS від приватних космічних корпорацій і, як очікується, вибере принаймні дві з них до січня наступного року для розробки. Крім авіабудівної корпорації Boeing, компанія Blue Origin також анонсувала своє власне судно під назвою Blue Moon, яке розробить в партнерстві з Lockheed Martin, Northrop Grumman і Draper.

Згодом, після успішної розробки посадкового модуля, NASA має намір відправити людей на Місяць в капсулі Orion ракети SLS. Після стикування капсул з космічною станцією, яку агентство розмістить на місячній орбіті, астронавти перейдуть на посадковий апарат, який доставить їх на один місяць.

Нова місячна програма NASA під назвою Artemis передбачає три польоти до Місяця і висадки на природному супутнику Землі до 2024 року.

Нагадаємо, що раніше Boeing провела випробування новітнього космічного корабля. Starliner піднявся на висоту 1,3 кілометра, де у нього спрацювали парашути і відокремилася капсула.

Також повідомлялося, що переліт лайнера Boeing 787-9 австралійської авіакомпанії Qantas з Нью-Йорка до Сіднея став найдовшим безпосадковим авіарейсом. Загальний час польоту перевищила 19 годин. Літак подолав 16 тисяч 309 кілометрів і спізнився на 37 хвилин.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net