Світ

Британія перед Brexit запаслася шампанським

Жителі Великобританії не залишаться без французького шампанського як мінімум на різдвяні свята.

Французькі виробники шампанського наростили поставки своєї продукції до Великобританії, щоб задовольнити попит як мінімум на рік й уникнути браку напою на Різдво, якщо країна залишить ЄС 31 жовтня без угоди, повідомляє SkyNews.

Зазначається, що з якими б труднощами не зіткнулася Великобританія під час «жорсткого» виходу з Євросоюзу, проблем з шампанським у неї не буде.

Не уточнюється, скільки саме пляшок уже складовано в Сполученому Королівстві. За словами представника Медпрофесійного комітету виробників шампанських вин Франції CIVC Тібо Ле Мейу, здійснені поставки дозволять уникнути дефіциту ігристих вин.

Великобританія є найбільшим імпортером шампанського з часткою 17%, випереджаючи США. У 2018 році Великобританія імпортувала 26,8 млн пляшок цього напою.

Нагадаємо, 9 вересня набув чинності закон про відтермінування виходу Великобританії з ЄС. Лондон попросить Євросоюз про відстрочку Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

У разі виходу Великобританії з ЄС без угоди в країні зросте вартість електроенергії і палива, почнеться дефіцит ліків і продовольства, порушиться транспортне сполучення з материком.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net