Соціум

Британію закликають витрачати більше $ 1 млрд на рік, щоб уникнути повеней

$Англія повинна підготуватися до глобального потепління до 4 градусів за Цельсієм, що може призвести до ризику руйнівної повені.

Агентство з охорони навколишнього середовища заявило, що чиновники повинні виділяти $1,30 млрд. в рік на зміцнення захисту від повеней і берегових споруд в Англії, передає Thomson Reuters Foundation.

«Повені були завжди, але зміна клімату посилює і прискорює ці загрози», — заявила голова Агентства Емма Ховард Бойд. «Нам необхідно розробити узгоджені стандарти стійкості до паводків і прибережних районах, які допоможуть громадам краще зрозуміти ризики і нададуть їм більше контролю, як адаптуватися і реагувати».

Англія стикається з високим ризиком повеней, оскільки рівень моря підвищується, а зміна клімату веде до більш екстремальної погоди.

За даними агентства, більше 5 мільйонів чоловік в Англії вже схильні до ризику повеней. Інфраструктура Англії повинна бути повністю стійкою до повеней і змін узбережжя до 2050 року, вважають у відомстві.

Всі нові споруди повинні бути побудовані так, щоб вони могли протистояти повеням. У числі інших заходів тимчасові бар’єри і стійкі дренажні системи поряд з ефективними попередженнями про повені.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net