Соціум

Британське видання рекомендує побувати у Вірменії

АрменияБританське туристичне видання Wanderlust.co.uk присвятило одну з останніх публікацій Вірменії, розповівши про речі, які точно потрібно зробити по приїзді в цю країну.

«Єреван доброзичливий до пішоходів, по ньому легко орієнтуватися-він, дійсно, чарівний, — пише видання. — Насолоджуйтесь кафе і бульварами, парками і елегантними площами. Вулична культура Єревана — це екзотичний мікс Марселя і Бейрута, з нальотом Радянського впливу»…

Автори радять відвідати один з найстаріших, автентичних районів Єревана – Конд.

Окремо рекомендується побачити Цицернакаберд і вшанувати пам’ять жертв геноциду 1915 року.

Цікавою здалася виданню і нічне життя Єревана: рекомендується послухати джаз, а також повеселитися в панорамних нічних клубах, де завжди тусить молодь і хороші коктейлі.

Інше цікаве заняття: піші тури по монастирях Вірменії. «У цій країні дуже багато середньовічних монастирів, церков, які гідні вивчення», — пише автор, відзначаючи, що Вірменія-перша країна прийняла Християнство. – Не забудьте відвідати монастир Гегард, язичницький храм Гарни з його приголомшливими гірськими пейзажами- «Симфонією каменів» і Ечміадзінський кафедральний собор»…

Рекомендують автори відвідати і молоканскую село Фіолетово, щоб ознайомитися з культурою і традиціями цієї цікавої громади.

І, нарешті, чарівний Арарат, який хоч і знаходиться на території Туреччини, але його вид з Єревану, Хор Вірапа і багатьох дргугіх точок Вірменії, просто заворожує.