Світ

Британський генерал не погодився з оцінками США щодо Ірану

ЛондонНемає ніякої підвищеної загрози «з боку підтримуваних Іраном сил в Іраку і Сирії». Про це заявив високопоставлений британський генерал в очолюваній США коаліції проти ІГ Крістофер Гика, незважаючи на заяви США про зворотне, що виправдовують розширення своєї присутності в регіоні, передає Guardian.

«Ні — не було ніякої підвищеної загрози з боку підтримуваних Іраном сил в Іраку і Сирії», — генерал-майор Крістофер Гика.

За його словами, він не бачив, щоб шиїтські ополченці в Іраку, які, за його твердженням, пов’язані з Іраном, змінили свою позицію останнім часом. «Я думаю, що важливо сказати, що багато з них є досить поступливі, і ми не бачили ніяких змін».

Коментарі Гіки суперечать коментарів офіційних осіб США, які заявили про «явні ознаки» того, що Іран або підтримувані Іраном сили готувалися до можливого нападу на сили США в якості виправдання для розгортання авіаносця і спеціальної групи бомбардувальників на Близькому Сході.

Центральне командування США розкритикувало заяви британського генерала.

«Нещодавні коментарі Крістофера Гіка суперечать виявленим достовірним загроз, наявних у розвідслужб США і союзників щодо підтримуваних Іраном сил в регіоні», — йдеться в заяві.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net