Аналітика

Британський парламент не здатний зупинити Brexit — соратник Джонсона

Борис Джонсон назвав 31 жовтня остаточною датою Brexit, навіть якщо Великобританії доведеться вийти з ЄС без попередніх умов.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зможе домогтися виходу країни з Євросоюзу без попередньої угоди до 31 жовтня навіть у випадку, коли більшість членів палати громад оголосить його уряду вотум недовіри. Про це заявив радник Джонсона Домінік Каммінґз, пише The Telegraph.

Після вступу на посаду прем’єр-міністра Джонсон неодноразово говорив, що Великобританія вийде з ЄС до 31 жовтня, незалежно від обставин.

Раніше парламент неодноразово відхиляв умови, які попередній прем’єрці Терезі Мей вдалося узгодити з Брюсселем.

Палата громад зможе оголосити вотум недовіри Джонсону у вересні, коли відновляться засідання. У такому випадку будуть призначені позачергові вибори.

Однак прем’єр-міністр може призначити голосування на дату після 31 жовтня, зазначив Каммінґз. Він також висловив упевненість, що на виборах переможе Консервативна партія.

Нагадаємо, Великобританія зобов’язана покинути ЄС 31 жовтня 2019 року. Британський уряд виділив додаткові 2,6 мільярда доларів на підготовку до виходу з ЄС без угоди.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net