Соціум

Будівництво вірменського собору в столиці України вступає у фінальну фазу (фото)

Найбільший вірменський собор у Східній Європі поступово знаходить своє остаточне окреслення, про це повідомляє AnalitikaUA.net.

Багаторічна мрія вірменської громади реалізовується, і вже не далекий той день, коли храм відкриє свої двері для парафіян Української Єпархії ВАЦ і гостей стародавнього Києва.

Звичайно, попереду ще роботи внутрішньої і зовнішньої обробки, але вже сьогодні велична церква привертає погляди гостей столиці України.

Видання зазначає, що вірменський собор знаходиться при в’їзді до Києва з боку аеропорту «Бориспіль», і фактично стає першою пам’яткою для гостей столиці.

За словами ініціатора будівництва — голови Спілки вірмен України Вілена Шатворяна — будівництво церков дозволяє реалізувати одну з головних цілей вірменської діаспори — всебічно розкрити вірменську культуру народу України.

Нагадаємо, рішення про початок будівництва вірменського кафедрального собору в Києві, було прийнято ще в 2012 році, проте розпочати будівельні роботи вдалося тільки після вирішення низки ключових питань в 2013-му році.

Джерело: AnalitikaUA.net

Аспекты.net