Men's & Women's

Чи можна вагітним водити автомобіль

Вагітні за кермом викликають інтерес у перехожих. Здається, що їздити в автомобілі з животиком дуже незручно. Але що робити, якщо майбутня мама не уявляє себе без машини?

У наш час ніхто не дивується жінці-водію. Милі дами впевнено крутять кермо, обганяючи на поворотах досвідчених представників сильної статі. І ось, зупинившись біля будинку, відчинивши дверцята, з машини виходить майбутня мама. А чи можна вагітним їздити за кермом?

Є свої плюси та мінуси у водінні машини майбутньою мамою. Багато фахівців висловлюються проти цього та наполегливо просять вагітних пересісти на пасажирське сидіння, а інші не бачать в цьому нічого поганого, посилаючись на те, що у всьому треба знати міру. Змоделюймо ситуацію і подивимося, що чекає вагітну жінку за кермом, інформує Ukr.Media.

Токсикоз і автомобіль

В такому стані й з ліжка встати складно, не те що їздити по місту автомобілем. Однак, у першому триместрі багато майбутніх мам продовжують сідати за кермо. Вся річ у тім, що не всіх мучить токсикоз вранці, деколи він дуже підступний і проявляє себе у всій своїй сутності ближче до обіду. До цього треба бути готовим: раптово може запаморочитися голова, з’явитися сонливість і слабкість. Якщо ви помітили за своїм організмом таку особливість, водіння автомобіля доведеться залишити хоча б до того часу, поки токсикоз не пройде.

Розсіяна увага і рух на дорозі

Жінка за кермом — вже не передбачувана ситуація на думку чоловіків, а якщо водій — в цікавому положенні, то… Як би не хотілося спростувати глузування з боку сильної статі, на жаль, вагітні за кермом дійсно здатні на багато що. І справа тут не в жіночій логіці, а в тому, що у майбутніх матерів знижується концентрація уваги. Особливо сильно це виявляється в третьому триместрі, коли формується родова домінанта. Крім того, вагітні в силу зміни гормонального фону схильні до перепадів настрою.

Водіння автомобіля під час вагітності на пізніх термінах

Великий живіт — єдине, що змушує відмовитися багатьох майбутніх мам від водіння автомобіля. Це, швидше за все, психологічний фактор, пов’язаний зі зміною сприйняття габаритів зовнішнього простору у зв’язку зі збільшенням обсягів власного тіла. Деякі вагітні продовжують їздити за кермом до самих пологів. Треба правильно організувати «робоче місце»: ремінь безпеки не повинен проходити через середину живота (можна придбати спеціальні адаптери або окремий ремінь), а відстань між сидінням і кермом має бути трохи збільшена.

Попереджений — значить озброєний

Отже, вагітним можна водити машину, якщо майбутні мами знають певні правила:

Сідаючи за кермо, переконайтеся, що відчуваєте себе добре.
Уникайте поїздки в годину пік: нервові ситуації, а також збільшена концентрація вихлопних газів під час руху в пробці не кращим чином позначаються на стані здоров’я вагітної.
Вирушаючи на далекі відстані, влаштовуйте собі перерви: зупиняйтеся і робіть розминку.
У вагітної за кермом завжди при собі повинна бути обмінна карта, документи, що посвідчують особу; на пізніх термінах не зайвою буде наявність «тривожної валізки».
Слідкуйте за змінами у своєму організмі, якщо, наприклад, ви помітили, що гострота зору впала, проконсультуйтеся в офтальмолога і попередьте лікаря, що ви — завзятий водій.
Вагітні за кермом — це такі ж звичні для всіх жінки-водії, тільки з трохи кругленьким животиком. Якщо водіння автомобіля приносить майбутній мамі радість, навіщо відмовлятися від звичок? Тільки не переоцініть свої сили: нехай в пологовий будинок вас доставить все ж щасливий майбутній татусь.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net