Прогрес

Чи придатна Венера для життя?

Судячи за екстремальних умов там, напевно, ні, але не так все просто.

Може Венера бути придатною для життя людини? Судячи за екстремальних умов там, напевно, ні, але не так все просто. Вчені самі зізнаються, що ця планета залишається все ще дуже погано вивченою планетою, якщо порівнювати з іншими в нашій системі, а тому цілком можуть відкритися деякі нюанси, які змусять подивитися на можливу колонізацію об’єкта іншими очима, інформує Ukr.Media.

В теорії можна припустити, що на Венері вийде існувати, і з цього приводу фахівці розробляють різні математичні моделі, організовують експедиції, щоб з’ясувати це.

Земля і Венера дуже схожі: приблизно однакові габарити, маси й щільності, приблизно рівний склад і гравітація, а також вони з’явилися на світ приблизно в один і той же час — близько 4,5 мільярда років тому. І недарма ці дві планети називають сестрами. Але чимало і розходжень, особливо це стосується атмосфери, водних ресурсів та температурного режиму. Важливий момент також полягає в наявності природного супутника у Землі, Венера ж таким похвалитися не може.

Сучасна теорія говорить, що раніше Венера володіла достатньою кількістю кисню і води, були, можливо, навіть цілі океани. Потім сонячна активність сильно зросла, а разом з цим і температура на другій планеті системи, що призвело до випаровування всієї рідини.

Також відомо, що геологічна активність Венери не зупинялася: тепло з надр у вигляді магми викидалося на поверхню.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net